Det blir ju bra med en uppföljning på det förra inslaget om Corvette på Le Mans.

 

”Mobile1 the Grid” är ett engelskt mediaföretag som sänder motorsport på kanal 4 i England. Den här gången så har man gjort ett inslag angående Corvette Racing.

Detta är översatt från deras reportage och det finns även video att titta på.

 

 

Håll till godo:

corvette-racing1     corvette-racing2

 

”Mobil 1 the Grid” tittar i det här inslaget närmare på hur Corvette-teamet ständigt arbetar med sitt så omfattande säkerhetsarbete.

Man säger att Corvette Racing är en av de främsta tävlingsorganisationerna på planeten. Samtidigt som teamet har vunnit flertalet lopp på Le Mans samt flera andra tävlingar och då naturligtvis skaffat sig fler och fler jublande fans vid alla framträdande så är det också välkänt att teamet lägger ner mycket tid och pengar på  säkerheten runt racing.

Man kan faktiskt säga att Team Corvette Racing är verkliga innovatörer på det så viktiga området.

Corvette Racing har lett utvecklingen för att hjälpa till att hålla sina (och andras) förare säkra, och varje större krasch är en möjlighet att granska vad som hänt, dra erfarenheter och avgöra om några ändringar i säkerhetsrutinerna måste genomföras.

 

Corvette Racings Gary Pratt säger:

mobile-1-the-drid-gerry-pratt

Det har varit ett utmärkt samarbete med Chevrolet och varje gång vi har kommit på något så har responsen varit positiv. Det är en av anledningarna till  att vi ligger på framkant på säkerhetssidan men även tekniskt i övrigt.

T.ex. så var våra säten inte justerbara, vi trodde att det var en säkerhetsfråga – nu strider det mot reglerna att inte ha sätena justerbara.

Vi la till ”benbrädorna” för förarna för tio år sedan. Så vi är långt framme på det säkerhetsområdet.

”Vi vill att killen kommer hem utan problem”.

Det har alltid varit ett nummer ett.

 

Från Mobil 1 the Grid:

”Mobil 1 The Grid.s” blickar över atlanten och till USA för att ta reda på hur Corvette Racing har gjort racing säkrare för sina förare i IMSA (International Motor Sports Association), WeatherTech SportsCar Championship.

Vi pratar ständigt med förare och teamchefer om två decennier av teknik- och säkerhetsinnovationer.

 

För att se på den utlovade videon så tryck här

 

Kategorier: Racing, Riks

Lämna ett svar