Med en film (nedan) så förflyttar vi oss till Mobile The Grid, New Hudson i Michigan och Pratt & Miller racingteam. Här får vi en inblick i vad som krävs för att driva ett av de framgångsrika racingteamen i Nordamerika.

Anläggningen som Pratt & Miller racingteam huserar i är stor och har en yta på hela 11.500 kvadratmeter under tak. Här finns naturligtvis allt som behövs för att driva ett team av den här kalibern.

Pratt & Miller är lite annorlunda eftersom man designar, bygger och faktiskt även tävlar med bilarna. All design och konstruktion genomförs i anläggningen. Detta innefattar CNC-fräsning, tillverkning av 3D-delar, komposit och kolfiber.

En annan aspekt med teamet är personalens skicklighet som naturligtvis är en absolut nödvändighet för att kunna bedriva en sådan här verksamhet. Tekniker, ingenjörer och förare i samverkan har varit en nödvändighet för att kunna åstadkomma den här höga nivån på teamet. Med 23 års erfarenhet av racing på den här nivån så är det ihop med personalen en ständig utveckling av teamet.

En film från anläggningenTryck här

 

 

Kategorier: Riks

Lämna ett svar